(Aquest programa està fermentant, pot evolucionar i enregistrar canvis)
DILLUNS 4 DE MARÇ
9h Acreditació dels assistents.
9.15h Benvinguda institucional a COMUVICAT, 1a Conferència Catalana de la Comunicació del Vi.
Neus Bonet, degana del Col·legi de Periodistes de Catalunya (CPC).
Salvador Puig, director de l’Intitut Català de la Vinya i el VI (INCAVI).
Rafa Gimena, director de COMUVICAT.
9.45h “Adaptació al Canvi Climàtic amb Varietats Ancestrals”.
Mireia Torres, directora d’Innovació i Coneixement en Família Torres.
10.10h “Els sommeliers, de la taula a les botigues”.
Anna Vicens, presidenta de l’Associació Catalana de Sommeliers.
Anna Casabona, sommelier del Celler de Capçanes i Finalista Millor Sommelier de Catalunya 2018.
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar de Barcelona.
10.50h “Reptes del periodisme de vi imprès i digital”.
Sergi Cortés, director de Cupatges.
Margalida Ripoll, directora de Vadevi.
Natalia Costa, periodista Europa Press.
Santiago Jiménez, editor i director de Selectus Wines.
11.30h Pausa cafè.
12h “Com es comuniquen els vins catalans”.
Ramon Francàs, periodista i crític de vins de La Vanguardia.
Rodolfo Castro, autor del llibre “La Comunicación del Vino”
12.40h “L’exercici didàctic de comunicar un terrer”.
Bruno Colomer, enòleg i director del celler Codorníu.
13.00 “El Món del Vi: Menjar i beure, posar i treure”.
Àlex Virgili, Director Comercial Casa Berger i Democratic Wines.
Albert Virgili, “pensador i executor” de solucions gràfiques.
13.30h “Adaptar el llenguatge del vi a la ràdio, televisió i premsa escrita i digital”.
Meritxell Falgueras, periodista i sommelier.
14h Pausa dinar (Dinar còctel amb els vins dels Patrocinadors).
15.15h Brindis i Manifest per la Dona del Vi.
15.30h “De vins, pel medi digital”.
José Luis Contreras, cofundador de Verema.
15.50 “De què no es parla al sector del vi?”.
Joan Miquel Canals Bosch, degà del Col·legi d’Enòlegs i Enòlogues de Catalunya.
Ramon Roqueta, propietari i enòleg de Lafou Celler.
Ester García, directora de l’Escola d’Enoturisme de Catalunya i la Wine Business School.
Anna Riera, periodista i directora del Postgrau de Marketing i Comunicació Gastronòmica i Enològica de la Universitat Abat Oliba CEU.
16.30 “Professionalitzar la comunicació del Celler”.
Ruth Troyano, periodista i consultora.
Montse Alonso, directora de Mahala Wine.
Isabel Vea, directora de comunicació de Família Torres.
17.10 Trasllat al Palau de Pedralbes pel “Tast de Vins amb Relat”.
(Previ entrega Premis CARTAVI)
==========
18h-19.30h “Tast de vins amb Relat”.
Comentat per Ferran Centelles i/o David Seijas; i els representants dels cellers. Al Palau de Pedralbes, tast previ a l’Entrega de Premis CARTAVí
19.30h Entrega Premis CARTAVI. L’Associació Vinícola Catalana (AVC), com a entitat col·laboradora de la Conferència, convida als assistents de COMUVICAT 2019 a l’entrega de Premis CartaVi 2019 i posterior còctel al mateix Palau de Pedralbes, on se celebra el “Tast de vins amb Relat”.
==========
DIMARTS 5 DE MARÇ
9.10h “Enòlegs i vins d’autor”.
Jaume Gramona, enòleg i president de Caves Gramona.
Belén Parra, periodista i col·laboradora del diari El Mundo.
9.30h “Com comunicar el sector i la cultura del vi desde les institucions? Reptes i tendències””.
Gemma Urgell, perioidsta en l’Institut Català del Vi i la Vinya (INCAVI).
9.50h “Nous Reptes i Oportunitats a la comunicació institucional: DO Cava”.
Sílvia Grimaldo, directora de Comunicació de la DO Cava.
10.10h “Llibres i Guies per beure vi”.
Alicia Estrada, autora de la Guia Anual Los Mejores Vinos por menos de 10 euros.
Àngel Garcia Petit, autor de La Volta a Catalunya en 50 Vins.
Zoltan Nagy, autor de Reinas de Copas.
10.40h “Vins i Medi Natural”.
Margalida Ripoll, directora de VadeVi modera una taula de comunicacions sobre vins que comuniquen la seva sensibilitat vers el medi natural.
Joan Esteve, director tècnic de Raimat. La transició de 3.000 ha de vinya “sostenible” a ecològica en Raimat.
Núria Artiaga, enòloga de Celler Credo – Recaredo. El concepte i pràctica de la viticultura biodinàmica.
Ruben Parera, viticultor i cellerer a Finca Parera. Vins biodinàmics i naturals.
11.30 h Pausa cafè.
12.00 “Veure i beure vi amb 20 anys”.
Jordi Bes, periodista i col·laborador de l’ARA, modera un diàleg entre joves.
Ángela Aramayo, jove periodista a Lypsum.
Alain Gómez, estudiant del Grau d’Enologia, Universitat Rovira i Virgili.
Carles Velasco, estudiant Diploma de Sommelier, CEET-UB.
12.40h “(V)eure el Vi. Comunicació visual: infografia, foto i vídeo”.
Clara Isamat, fotògrafa i sommelier en www.vinoscomparitdos.com. Autora dels documentals “Fermentacion espontánea”, i “Revolución líquida”.
Jordi Català, professional de la Comunicació Visual, Disseny Gràfic i Markèting Visual.
David Jobé, periodista, editor de RAC1. i promotor de www.enoturista.cat .
13.20h Conclusions i cloenda.
==========
SALA DE TAST
(Amb capacitat per fins a 40 places. COMUVICAT organitzarà dos torns de tast entre els inscrits)
10.15 – 11.30h “1er Tast de la DO Cava”.
12 – 13.15h “2n Tast de la DO Cava”.
Comentat per David Seijas; cellers i representant de la DO Cava.
==========
14-17.30h “EL DINAR DELS 16 VINS” a Monvínic.
Menú de 4 plats amb 16 vins comentat pels cellers participants al restaurant Monvínic. En el marc del dinar, tindrà lloc el lliurament dels reconeixements als patrocinadors i col·laboradors de COMUVICAT 2019.
(Aquest dinar és opcional a un preu de 80 euros, amb els corresponents descomptes pels col·lectius col·laboradors. Està limitat a 70 places)