Actualitzat amb data 17/1/2020
Inscripcions a la Conferència tancades, per raons d’aforament

Seu de COMUVICAT 2020:
Col·legi de Periodistes de Catalunya
Rambla de Catalunya, 10 pral – 08007 Barcelona

 

DILLUNS 20 DE GENER

9h Acreditació dels assistents.

9.15h Benvinguda institucional a COMUVICAT 2020, II Conferència Catalana de la Comunicació del Vi.
Joan Maria Morros, degà del Col·legi de Periodistes de Catalunya (CPC).
Rafa Gimena, director de COMUVICAT.

9.30h “L’efervescència de les Bombolles Catalanes, amb veu pròpia”.
Damià Deàs,
president de l’Institut del Cava.
Xavier Gramona,
copresident de Corpinnat.
Sergi Colet, elaborador de Clàssic Penedès.
Isabel Vidal, viticultora i cap sectorial de la Vinya i el Vi de Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC).
Modera: Ramon Francàs, periodista de La Vanguardia.

10.30h “Wine youtubers i la vídeoprescripció”.
Macarena Muñoz, sommelier de Colmado Quílez de Grup Lafuente a Barcelona.
Judith Cortina, periodista i copromotora i editora del portal Enoturista.cat.
Clara Isamat, sommelier i directora i realitzadora audiovisual.
Modera: Sergi Cortés, director de Cupatges.

11.15h Pausa cafè, a la sala de Networking.

11.45h “Comunicació, Enologia i Canvi Climàtic”.
Mireia Torres, directora d’Innovació i Coneixement de Família Torres.
Joan Miquel Canals Bosch, degà del Col·legi d’Enòlegs i Enòlogues de Catalunya (CEEC).
Robert Savé, investigador i coordinador de Vitivinicultura de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA); i professor d’Ecologia de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

12.15h “Taller d’Instagram per a la Comunitat del Vi”.
Marianela Sandovares, consultora especialista en Xarxes Socials.

13.50h Homenatge a Àngel Garcia Petit (in memoriam), enòleg i escriptor de viticultura i vins.

14h Pausa dinar, tipus còctel i amb els vins dels patrocinadors, a la sala de Networking.

15.30h “Vins Vinents, l’espai de debat i reflexió per fixar l’estratègia
del sector vitivinícola de Catalunya per als pròxims deu anys”.
Gemma Urgell, periodista de l’Institut Català del Vi i la Vinya (INCAVI).

16h Presentació del Showroom “Vins Solidaris”.
• Microscopi: Irene Alemany, celler Alemany i Corrio.
• Gra de Sorra: Sara Jové (celler Mas Blanch i Jové) i Núria Bigorra (Terrer de Pallars), Associació Vi, Cultura i Solidaritat (VICUSO).
• Garnatxa Valenta: Sergi Garcia (celler Lagravera), Associació Terra de Garnatxes.
• Cava Solidari Bertha: Gemma Flaqué, Cava Bertha.
• Verema Solidària: Ruben Parera
(Finca Parera), Associació Verema Solidària.
• #semprealvostrecostat
(Celler Rendé Masdéu): Bernat Andreu, president de la DO Conca de Barberà.

SALA DE NETWORKING

16.30-19h Showroom “Vins Solidaris”.

SALA DE TAST

Tast de Vins amb Relat”.
1r torn: 16.30-17.45h
2n torn: 18-19.15h
(Aforament limitat: 40 pax/torn)
Comentat per Meritxell Falgueras –periodista i sommelier– i els representants dels cellers dels vins participants:
Gramona Celler Batlle Brut 2009.
Presenta: Linda Díaz, sommelier de Gramona (Corpinnat).
Jean Leon Vinya Gigi 2017.
Presenta: Roser Catasús, enòloga de Jean Leon (DO Penedès).
Les Joveres de Margalef 2017.
Presenta: Eva Prim, enòloga de Celler Ronadelles (DO Montsant).
Abadal Mandó 2017.
Presenta: Miquel Palau, enòleg d’Abadal (DO Pla de Bages).
Finca Barqueres 2016.
Presenta: Dacil Estapa, directora de Mercat Nacional de Grup Tomàs Cusiné (DO Costers del Segre).
Ex Ex 13 2016.
Presenta: Isabel Vázquez, Brand Ambassador de Perelada&Chivite (DO Empordà).

DIMARTS 21 DE GENER

9.15h “El sommelier i l’experiència del restaurant”.
Audrey Doré,
head sommelier del Celler de Can Roca.
Natàlia Roig, vicepresidenta de l’Associació Catalana de Sommeliers i coordinadora del Diploma Superior de Sommelier del CETT-UB.
Sílvia Culell, periodista, sommelier i redactora de la partida de vins de la Bullipèdia.
Ruth Troyano, periodista i sommelier.

10.15h “Sexy Little Numbers”.
Jordi Urbea, vicepresident d’Ogilvy España i CEO d’Ogilvy BCN.

10.45h “Discursos varietals”.
Terra de Garnatxes: Joan Ignasi Domenech, Vinyes Domenech.
Cimera del Xarel·lo: Francesc Palau, Parenthesis Marketing Consulting.
Festa del Trepat: Jordi Ribas, Associació Festa del Trepat.
Modera: Margalida Ripoll, directora de Vadevi.

11.30h Pausa cafè, a la sala de Networking.

12h “Hi ha espai pel vi als mitjans generalistes”.
Ramon Francàs, periodista de La Vanguardia.
Belén Parra, periodista i col·laboradora d’El Mundo.
Jordi Bes, periodista i col·laborador d’ARA.
José Luis Solanilla, periodista de l’Heraldo de Aragón.

13h “Família Torres: 150 anys comunicant un celler familiar.”.
Miquel Torres, director general i cinquena generació de Família Torres.

13.30h Conclusions.
David Jobé,
periodista i copromotor i editor del portal Enoturista.cat.

Cloenda de COMUVICAT 2020.
Salvador Puig,
director de l’Intitut Català de la Vinya i el VI (INCAVI).
Rafa Gimena,
director de COMUVICAT.

“EL DINAR DELS VINS”, a Monvínic*

14-17.30h Menú maridat de 4 plats, comentat pels cellers del vins participants, al restaurant Monvínic (C/ Diputació, 249). En el marc del dinar, tindrà lloc el lliurament dels reconeixements als patrocinadors i col·laboradors de COMUVICAT 2020.
*Aquest dinar és opcional i el preu és de 80 euros per persona.
L’aforament està limitat a 70 places

MENÚ & MARIDATGE

Copa de Benvinguda
Cellers adscrits a Corpinnat

Amanida de calçots, calamar cruixent, mozzarella i llimona confitada
Forcada 2016 Familia Torres – DO Penedès
Presenta: Miquel Torres
Guineu d’Argent 2019 Celler Ronadelles – DO Montsant
Presenta: Eva Prim

Peix de mercat a la brasa, cremós d’api-rave i escabetx de bolet de temporada
LaFou Els Amelers 2018 LaFou Celler – DO Terra Alta
Presenta: Ramon Roqueta
Cérvoles Blanc 2018 Celler Cérvoles – DO Costers del Segre
Presenta: Dacil Estapa

Confit d’ànec, nap i peres al vi
Pirene 2018 Familia Torres
Presenta: Miquel Torres
La Fredat 2016 Celler Casa Gran del SiuranaDOQ Priorat
Presenta: Isabel Vázquez

Panna cotta de pinya, coco i anís estrellat
Rasim Vipansit Blanc 2017 Celler L’Olivera – DO Costers del Segre
Presenta: Glòria Sala

Copa de Brindis i Lliurament de reconeixements
Gran Reserva Vintage “Do” 2013 Celler Jané Ventura – DO Cava
Presenta: Gerard Jané

Menú